De ce inseala barbatii?

Fiecare femei si-a pus la un moment dat in viata intrebarea de ce inseala barbatii. Majoritatea femeilor inselate cel putin odata de catre partenerul de viata considera ca toti barbatii inseala. Ei bine aceasta problema trebuie clarificata. Nu toti barbatii inseala. Ba mai mult sunt barbati care nici macar nu concep asa ceva. De asemenea sunt barbati care se gandesc sa insele insa nu ii lasa constiinta sa o faca. In ultima categorie voi incadra barbatii care nu concep sa nu aiba mai multe relatii in acelasi timp pentru ca despre ei voi vorbi in acest articol.

Toate femeile trebuie sa stie ca parerea unui barbat cu privire la inselat se formeaza din copilarie sau in tinerete. Aceasta opinie este influentata de mediul in care barbatul traieste si de persoanele semnificative din viata lui.  Astfel daca tatal barbatului calca stramb si chiar afirma faptul ca este perfect normal sa insele atunci in minte acestuia se va forma ideea ca relatiile extraconjugale sunt perfect normale. Daca o persoana pe care a admirat-o foarte mult in copilarie sau tinerete considera ca esti un om de nimic daca iti inseli partenera, atunci o astfel de credinta va prinde radacini in mintea tanarului si-l va impiedica in a avea o aventura. De asemenea barbatii tin foarte mult cont si de cercul de prieteni, respectiv de modul in care unul din prietenii lor este admirat de alte femei. Daca in cercul lor de prieteni cel mai admirat barbat are obiceiul de a avea mai multe relatii atunci este foarte posibil ca si ei sa insele.

Motivele principale pentru care un barbat inseala sunt generate de o slaba comunicare intre parteneri si de o insuficienta atentie data relatiei sexuale, de catre ambele sexe. Asa apare monotonia si dispare interesul pentru celalalt in relatie. Daca cei doi si-ar spune mai des ce-si doresc pe plan sexual si ar face eforturi sustinute ca sa isi satisfaca aceste nevoi, problemele ar fi foarte putin probabil sa apara. Este adevarat ca toti oamenii avem nevoie de feed-back pozitiv din partea celorlalti, iar in ce priveste sexualitatea, din partea partenerului. Iar unui barbat trebuie sa ii reamintesti frecvent cat de mult il apreciez, cat de mult il doresti si cat de important este pentru tine.

m4s0n501